Bezpečnost potravin a jejich čerstvost jdou ruku v ruce
Každý chce, aby jeho jídlo bylo kvalitní a čerstvé. Naši zemědělci to cítí stejně. Neustále monitorují kvalitu mléka a to i na jeho cestě k vám. Výsledky těchto testů jsou zaznamenávány tak, aby zajistily konzistentní kvalitu a nezávadné produkty.
Tak čerstvé, jak jen může být
Naši farmáři dojí krávy každý den. Přímo po oddojení se mléko zchladí na bezpečnou skladovací teplotu. Poté se mléko sváží každý den nebo každý druhý den. Mléko, které dorazí do mlékárny, je tak vždy čerstvé a v požadované skladovací teplotě.
Světový program bezpečnosti potravin
Zemědělci společnosti Arla mají jedinečný program kvality, Arlagården®, který stanovuje vysoké standardy pro výrobu mléka. Ten stanovuje mimo jiné denní kontrolu krav. Úzce spolupracujeme s našimi zemědělci a nabízíme jim poradenské služby, které jim pomáhají dosáhnout vysoké kvality mléka. Cena, kterou naši zemědělci dostávají za své mléko, závisí na jeho kvalitě. Také využíváme externích auditů, abychom zajistili zemědělcům dodržování vysokých standardů kvality stanovených v Arlagården®. Tím můžeme zákazníkům zaručit, že společnost Arla dodává vysoce kvalitní a nezávadné výrobky.
Bez antibiotik a hormonů
V souladu s evropskými normami dávají farmáři Arla svým kravám hormony, aby se zvýšilo množství mléka, které produkují. Když jsou krávy dobře krmené, každá z nich vyrobí každý den 25-30 litrů vysoce kvalitního, výživného mléka. Pokud kráva onemocní, někdy se musí léčit antibiotiky. Když k tomu dojde, kravské mléko je odděleno a nedostane se do mlékárny. Veterinární lékař rozhodne, kdy je léčba dokončena. Vždy dokumentujeme, kolik antibiotik je podáno které krávě.
Přehled o našem mléce už od začátku
Původ našeho mléka je plně dohledatelný. Víme, které mléko, ve které cisterně bylo dodáno do mlékárny a víme, které krávy byly na farmě. Každá kráva nosí na uších značku a její pohyb je zaznamenáván.
Kontrola každého kroku